Rozgrywka #7 Świąteczny wybuch
5 posters
Strona 4 z 4
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Rozgrywka #7 Świąteczny wybuch
Wiadomość od Mononiedźwiedzia:
A gdybym powiedział, że Rainbow i Wilczur są niewinni? Szansa, że mówię prawdę wynosi 50/50.
A gdybym powiedział, że Rainbow i Wilczur są niewinni? Szansa, że mówię prawdę wynosi 50/50.
Kazuhaki- Administrator
- Liczba postów : 258
Monopunkty : 11
Mononiedźwiadku. Pisałeś, że wskazówki doprowadzą nas do zguby. Więc co jeśli chcesz nas wprowadzić w błąd i dać wygrać mordercy/om?
Nakhitto- Administrator
- Liczba postów : 114
Monopunkty : 54
Wiadomość od Mononiedźwiedzia:
Kochany Nakhitto, ja staram się Wam pomóc, żebyście mieli jakieś szanse. Nigdy nie stoję po stronie mordercy, ale zbrodnia to dla Was w pewien sposób egzamin, pu-pu-pu Co nie zmienia faktu, że 50/50 to czysta loteria. Dodam jeszcze, że możecie zmienić głos. Ostateczny to ten ostatni.
Kochany Nakhitto, ja staram się Wam pomóc, żebyście mieli jakieś szanse. Nigdy nie stoję po stronie mordercy, ale zbrodnia to dla Was w pewien sposób egzamin, pu-pu-pu Co nie zmienia faktu, że 50/50 to czysta loteria. Dodam jeszcze, że możecie zmienić głos. Ostateczny to ten ostatni.
Kazuhaki- Administrator
Jeśli mam być szczera, wypowiedź Nakhitto nieco naprowadziła mnie na pewien trop, ale na razie się tym z Wami nie podzielę.
Zacznę może od początku - mam dwóch podejrzanych. Zarówno Jinta jak i Wilczur pasują mi do opisu sprawcy.
Tak jak już Jinta wcześniej napisał, wiele wskazówek powiązanych jest z wilczurem. To on znalazł rzeczy osobiste Kenji'ego, wydawało mi się, że na siłę próbuje odepchnąć wszelkie zarzuty.
ALE!
Jinta po raz pierwszy podzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami tak wcześnie. Wyglądało to tak, jakby chciał szybko zakończyć grę i przeciągnąć nas na swoją stronę. Sposób w jaki Jinta pisał też wydawał mi się jakiś... inny?
Osobiście jestem rozdarta i potrzebuję jeszcze trochę czasu, aby wszystko na spokojnie przemyśleć. Na razie wstrzymuję się od głosu.
Zacznę może od początku - mam dwóch podejrzanych. Zarówno Jinta jak i Wilczur pasują mi do opisu sprawcy.
Tak jak już Jinta wcześniej napisał, wiele wskazówek powiązanych jest z wilczurem. To on znalazł rzeczy osobiste Kenji'ego, wydawało mi się, że na siłę próbuje odepchnąć wszelkie zarzuty.
ALE!
Jinta po raz pierwszy podzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami tak wcześnie. Wyglądało to tak, jakby chciał szybko zakończyć grę i przeciągnąć nas na swoją stronę. Sposób w jaki Jinta pisał też wydawał mi się jakiś... inny?
Osobiście jestem rozdarta i potrzebuję jeszcze trochę czasu, aby wszystko na spokojnie przemyśleć. Na razie wstrzymuję się od głosu.
Gość- Gość
Może zacznijmy przekupywać naszego Monokumę o trochę więcej czasu dając w zamian trochę więcej postów?
Póki co jest mi bardzo trudno zdecydować. Mam 3 kandydatów. Widzę, że każdy walczy i trudno teraz będzie to wszystko zebrać do jednej, spójnej całości.
Póki co jest mi bardzo trudno zdecydować. Mam 3 kandydatów. Widzę, że każdy walczy i trudno teraz będzie to wszystko zebrać do jednej, spójnej całości.
Nakhitto- Administrator
Dodatkowo. Czemu nie chcesz się z nami tym tropem podzielić? Masz coś przed nami do ukrycia?
Nakhitto- Administrator
Biorę twoje zarzuty na poważnie (w końcu chodzi o nasze życie), ale się nie obrażam - przecież masz prawo mnie podejrzewać. Wiedziałem, że do tego w końcu dojdzie, każdy kiedyś musi zostać oskarżony.
Wszystko chyba wyjaśniłem wyżej. W skrócie chciałem "myśleć razem z wami", żeby szybciej wpaść na coś, na co sam bym nie wpadł.
W razie czego nie krępujcie się zadawać pytań.
To akurat prawda, ale bycie psychopatą objawia się na wiele różnych sposobów, nie zapominajmy o tym. Poza tym flaki (które wyleciały pod wpływem wybuchu z Kenjiego) nie są zazwyczaj moim ulubionym widokiem.Nakhitto napisał:- Jesteś psychopatą, więc równie dobrze może Cię cieszyć widok wybuchu ludzkiego ciała.
Jeśli popełniłbym tę zbrodnię, raczej schowałbym się, żeby uniknąć z nimi kontaktu. Trochę naciągana linia obrony, ale przed takim zarzutem ciężko się wybronić. W końcu psychopata to psychopata.[...]widok flaczków - zależnie od okoliczności
Właśnie dlatego nie byłem pewien, czy dobrze zrobiłem tak szybko ujawniając swoje podejrzenia. Jednak pomyślałem, że chciałbym w jakiś sposób "ruszyć" to śledztwo. Starałem się podawać rzetelne dowody, jednocześnie nie narzucając wam swojego zdania.- Wywierałeś może w pewien sposób presję na innych uczniach powodując, że może Ciebie nie weźmiemy pod uwagę.
Szukałem logicznych powodów i od razu wam je podsyłałem, aby spowodować "burzę mózgów". Taką strategię wybrałem w tej rozgrywce.- W niektórych momentach od razu stawiałeś na daną osobę, oczywiście z logicznym powodem przez co (w tym ja) uczniowie godzili się z Tobą i unikałeś podejrzeń.
Oczywiście niektóre z tych powodów są wzięte na chłopski rozum (psychopata, ekhe) więc mam nadzieję, że nie weźmiecie tego aż tak bardzo na poważnie.
Rainbow napisał:Jinta po raz pierwszy podzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami tak wcześnie. Wyglądało to tak, jakby chciał szybko zakończyć grę i przeciągnąć nas na swoją stronę. Sposób w jaki Jinta pisał też wydawał mi się jakiś... inny?
Wszystko chyba wyjaśniłem wyżej. W skrócie chciałem "myśleć razem z wami", żeby szybciej wpaść na coś, na co sam bym nie wpadł.
W razie czego nie krępujcie się zadawać pytań.
Jinta- Super licealista
- Liczba postów : 150
Monopunkty : 24
Głosuje na Rainbow.
Nakhitto- Administrator
Głosuje na Rainbow.
wilczur37- Początkujący
- Liczba postów : 13
Monopunkty : 6
Zmieniłem zdanie :/ wpadłem na to że raczej po popełnieniu takiej zbrodni nikt przy zdrowych zmysłach nie zostawił by dowodów u siebie :/ raczej chciałby podrzucić je komuś i wrobić tą osobę :/ wtakim razie podejrzanymi zostają Nakhitto bądź Jinta. Jinta mógł chcieć zrzucić całą wine na mnie albo rainbow dlatego tak nas agresywnie oskarrzał ale w ten sposób mógły się zabardzo wychylać :/ więc równie dobrze prawdziwym mordercą mógły być Nakhitto. Na tą chwile jednak głosuje na Jinte :/
Bardzo dobrze, że zmieniłeś zdanie, niestety po fakcie. To samo tyczy się Nakhitto.
EDIT: Kazuhaki
Bardzo dobrze, że zmieniłeś zdanie, niestety po fakcie. To samo tyczy się Nakhitto.
EDIT: Kazuhaki
wilczur37- Początkujący
- Liczba postów : 13
Monopunkty : 6
Głosy zatwierdzone. Niejednogłośnie stwierdzam, że oblaliście. Waszą karą jest pif-paf świątecznymi armatami. Byliście coraz bliżej rozwiązania i powoli dochodziliście do tego, że to Jinta jest prawdziwym mordercą. Kolejny raz wyszło to, że nie czytacie identyfikatorów. Pewnie chcecie wiedzieć, która wskazówka informowała nas o mordercy? Otóż wskazówka numer 7.
Teraz czas na wyjaśnienia:
Gdy Jinta usłyszał, że prezenty uczniowie będą mogli otworzyć dopiero na następny dzień, w nocy udał się do holu. Zabrał prezent Kenji'ego. Wysypał zawartość i włożył ją do szafki Rainbow, aby postawić ją w złym świetle. Z pracowni artystycznej i składu na broń zabrał potrzebne rzeczy. W pustym opakowaniu na prezent zamontował ładunek wybuchowy z zapalnikiem. Podczas robótek podjadał ciastka. Gdy wszystko skończył owinął prezent nowym papierem i odstawił na miejsce. Oczywiście nikt nie zorientował się, że nabroił w jego prezencie, więc nie został ukarany. Uspokojony wrócił do pokoju, a następnego dnia z szaleńczym uśmieszkiem patrzył jak Kenji pociąga za wstążkę...
Gratuluję wszystkim uczniom, a szczególnie mordercy. Następną rozgrywkę poprowadzi Nakhitto. Zapraszam do zapisów.
Jinta +63MP
wilczur37 +6MP (za wytypowanie Jinty jako potencjalnego mordercę)
Nakhitto +6MP (za wytypowanie Jinty jako potencjalnego mordercę)
AlexiaSenpai +0MP + warn
Rainbow. +3MP
misiekmasterq +3MP
xKenjiHS j +0MP
Przypominam, że z okazji eventu punty są potrojone.
Jinta wyraźnie napisał w identyfikatorze, że lubi cynamon. W wiadomościach od Mononiedźwiedzia chciałem Was nakierować na niego. Niestety odrzuciliście go jako potencjalnego sprawcę ze względu na to, że się udzielał.Na stole obok choinki leżą zjedzone, cynamonowe ciasteczka
Teraz czas na wyjaśnienia:
Gdy Jinta usłyszał, że prezenty uczniowie będą mogli otworzyć dopiero na następny dzień, w nocy udał się do holu. Zabrał prezent Kenji'ego. Wysypał zawartość i włożył ją do szafki Rainbow, aby postawić ją w złym świetle. Z pracowni artystycznej i składu na broń zabrał potrzebne rzeczy. W pustym opakowaniu na prezent zamontował ładunek wybuchowy z zapalnikiem. Podczas robótek podjadał ciastka. Gdy wszystko skończył owinął prezent nowym papierem i odstawił na miejsce. Oczywiście nikt nie zorientował się, że nabroił w jego prezencie, więc nie został ukarany. Uspokojony wrócił do pokoju, a następnego dnia z szaleńczym uśmieszkiem patrzył jak Kenji pociąga za wstążkę...
Gratuluję wszystkim uczniom, a szczególnie mordercy. Następną rozgrywkę poprowadzi Nakhitto. Zapraszam do zapisów.
Jinta +63MP
wilczur37 +6MP (za wytypowanie Jinty jako potencjalnego mordercę)
Nakhitto +6MP (za wytypowanie Jinty jako potencjalnego mordercę)
AlexiaSenpai +0MP + warn
Rainbow. +3MP
misiekmasterq +3MP
xKenjiHS j +0MP
Przypominam, że z okazji eventu punty są potrojone.
Kazuhaki- Administrator
Dziękuję za grę. Bardzo miło was było zabić.
Jinta- Super licealista
- Liczba postów : 150
Monopunkty : 24
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Rozgrywka #3 Amnezja powodem rozpaczy
» Rozgrywka #1 - Nałogowe morderstwo
» Rozgrywka #2 Sztućce i inne
» Rozgrywka #4 Losowe morderstwo
» Rozgrywka #5 Winda śmierci
» Rozgrywka #1 - Nałogowe morderstwo
» Rozgrywka #2 Sztućce i inne