Danganronpa - Play By Forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji

5 posters

Strona 10 z 11 Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Go down

Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji - Page 10 Empty Re: Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:18 pm

I jeszcze jedno... Mordercą to Ty nie jesteś, Jinta. Jeżeli wiesz o czym mówię Razz
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Liczba postów : 258
Monopunkty : 11

Powrót do góry Go down

Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji - Page 10 Empty Re: Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:18 pm

Proszę o ostateczną decyzję kolorem miśku. Smile Rób jak uważasz, ale to smutne, że jestem obarczany winą.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Liczba postów : 150
Monopunkty : 24

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:19 pm

Tak, ja również
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:21 pm

Oj, Kazuhaki.... A z resztą niezależnie co zrobi i tak wszyscy zginiecie. c: Prędzej, czy później.

Ostatnio zmieniony przez Jinta dnia Czw Lut 12, 2015 8:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:21 pm

Głosuj na kogo chcesz.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:24 pm

Myślisz, że nie wiem, że celowo stworzyłeś sytuację bez wyjścia?  king
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:25 pm

Ależ oczywiście, że jest wyjście. Smile Jedno dobre wyjście, które na 99% nie zostanie wykorzystane.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:26 pm

Myślałem, że się nie nabierzesz. Jinta, tylko my wiemy kto jest prawdziwym mordercą Smile
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:28 pm

Na co się nie nabiorę? Albo się gubisz, albo myślisz tak samo, jak ja. Z resztą, werdykt już się zbliża. Misiu ma 3 drogi wyjścia, z czego 2 mi pasują, a o tej jednej nawet nie pomyśli.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:29 pm

Edit był. Smile
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:29 pm

Gubisz się.
Zobaczymy kto się gubi  Twisted Evil Poza tym ma dwa wyjścia z tej sytuacji, żebyśmy MY mieli jakieś szanse.
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:30 pm

Dla ciebie są 2, dla mnie 3. A "gubienie się" zostało zedytowane.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:31 pm

Dla ciebie są 2, dla mnie 3.

I są one dokładnie mi znane Smile
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nakhitto Czw Lut 12, 2015 8:31 pm

Gratulacje!! Przegraliście..! xKenjiHS może teraz tylko powiększyć swoją kolekcję figurek. Miłego powrotu do domu!

Zacznijmy od tego jak się cała fabuła potoczyła:

• W dniu przyjścia oczywiście każdy musiał dojść do swojego pokoju, Misiek podczas tej drogi wypalał ostatniego papierosa gdzie potem go wyrzucił na podłogę - zmyłka, utrudnienie śledztwa

Kenji wracał do pokoju wraz z Seiko więc postanowił zajrzeć z nią do jej pokoju, przy czym gdy ona poszła do toalety więc postanowił pogrzebać w zamku aby się nie dało go zamknąć. - nie pisałem tego, przykro mi pu-pu

• Dzień później Kenji postanawia zacząć mord. Postanawia wejść do pokoju Seiko i poprosić ją o zaprowadzenie go do łaźni bo nie umie jej znaleźć, (nawet nie zorientowała się, że coś jest nie tak z zamkiem) Kenji postanawia ogłuszyć ofiarę i zanieść ją do damskiej przebieralni - nie pisałem lecz Kazuhaki podpowiedział, podpucha aby zmylić was, że mogła to być Rainbow (nie udana przy okazji..)

Wskazówka #5 - przenoszona? Kenji na tyle pomyślał, że zostawienie jej w takim miejscu nie da żadnego rezultatu, przeniósł ją do kabiny prysznicowej (nie wiadomo czy coś z nią zrobił ( ͡° ͜ʖ ͡°) - zboczeniec jedny.)

Banknot - jedna z rzeczy którą Kenji miał wraz z przyjściem do szkoły. (pewnie myślał, że będzie sklepik szkolny..) Utrudnienie śledztwa.

To tyle, gratulacje. Mam nadzieję, że mimo mojej głupoty w pisaniu fabuł (Możecie to dostrzec czytając cały ten post) podobała wam się narazie najdłuższa w historii gier na tym forum rozgrywka 6.

No to co? Wypadałoby dać monopunkty!

MP +1 dla Rainbow. - Udział w rozgrywce.
MP +1 dla Misiekmasterq - Udział w rozgrywce.
MP +20 dla xKenjiHS - Jako morderca, wygrał.
MP +5 dla Kazuhaki oraz Jinta - Za bardzo ciekawe posty, dobrze przemyślane możliwości. Po prostu mogę wam dać medal Monokumy.
MP +1 dla SeikoSayuki - Udział w rozgrywce.

Nakhitto
Nakhitto
Administrator

Liczba postów : 114
Monopunkty : 54

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:32 pm

Oczywiście, ale jedna opcja jest wielką niewiadomą.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by xKenjiHS Czw Lut 12, 2015 8:33 pm

Mistrz manipulacji xd dziękuję pozdrawiam. Dzięki Jinta za nazwanie mnie mądrym xd
xKenjiHS
xKenjiHS
Licealista
Licealista

Liczba postów : 74

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:34 pm

Hahaha! ...  Mój cel został osiągnięty. Wciąż uważam, że jesteś mądry.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 8:36 pm

Heheh  Very Happy Mój również został osiągnięty, dziękuję bardzo. Pozdrawiam!
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:37 pm

Wejdź na chwilę na fb. Smile
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nakhitto Czw Lut 12, 2015 8:38 pm

Jinta - odbierz zaproszenie. Mam sprawę.
Nakhitto
Nakhitto
Administrator

Liczba postów : 114
Monopunkty : 54

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 8:39 pm

Gotowe. Smile
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 9:06 pm

To teraz czas na kilka wyjaśnień z mojej strony. Podejrzeń nabrałem, gdy Jinta wyznaczył Kenjego kolorem czarnym, który według niego nie był kolorem. Wyobraźmy sobię sytuację, w której piszę białą kredą po tablicy. Jeżeli kolor znajduje się na tle to jest to kolor czy nie? Biorę niebieską kredę. To teraz jest to kolor czy nie? Smile To już zostawiam do własnej interpretacji, a teraz czas przejść do gwoździa programu.

Gdybym zagłosował na Kenjego znowu to wtedy wyszlibyśmy z tego wszyscy - dobrze dla Jinty

Gdy Misiek zagłosował na Jinte jego "cel" został osiągnięty. - własna satysfakcja kosztem innych.

Sam nie chciał, żeby Mononiedźwiedź głosował, bo byłoby to dla niego niewygodne.

Oczywiście, że nie. Ile osób zagłosowało?
Wtedy tylko ja zagłosowałem. Specjalnie...

Napisałem aby napisać posta z treścią werdyktu, lecz najlepiej z kolorem.
I znowu. 

Podczas trwania szkolnego sądu gracze głosują na wybraną osobę, pisząc jej imię w kolorze, np: Kowalski
To zależy jak definiujesz kolor Smile

[...]można uznać, że nie jest to barwa / kolor, lecz ich zupełny brak.
UWAGA: MOŻNA uznać.

misiekmasterq napisał:Głos na xKenjihs

Głos nie został oddany

Równie dobrze papier z wyciętym kółkiem na środku przyłożony do żółtej ściany staje się białym papierem z żółtym kółkiem. Bzdura.
To samo w sobie jest bzdurą. 

Mała podpowiedź: nie sądzicie, że psychopata może chcieć śmierci wszystkich uczniów?
Satysfakcji...

W Takim razie Kenji jeszcze nie oddał głosu. Musi go zaznaczyć KOLOREM

Kazuhaki - głos na Jinta
Misiek - głos na Kenji
Jinta - głos na Kenji
Kenji - Jinta
Rainbow - ??

W tobie nadzieja Rainbow.
I tu zaczyna się moja gra.

Rainbow, jak zagłosujesz na Jinte to wygramy.
Tu też.

Psychopata może chcieć zabić wszystkich, nawet swoim kosztem. Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji - Page 10 Icon_smile A najprostszy sposób to zrobienie z siebie mordercy.

Twoja.

Kazuhaki Wgl się nie udzielał . Jak dla mnie nie może
Heheheh

Proszę Cię, dajesz mordercy szansę na wygraną.

Gra

A najprostszy sposób to zrobienie z siebie mordercy.

To nie ma sensu, tylko na tym stracisz.

I straciłeś.

Kazuhaki sam chciałeś zabić miska

Kiedy? Very Happy

Głos na Jinta

Misiek może głosować.
I tutaj punkt kulminacyjny.  Wiedziałem, że uda mi się przekonać Rainbow, żeby ilość głosów była na równi. Wtedy wychodzi sytuacja

2-2-0-0-0 + 1

I teraz każde wyście dla Ciebie jest dobre.

Rainbow., bardzo ciekawe. Jak na razie jesteś 2 najbardziej interesującą osobą na forum.
Jednak chciałbym usłyszeć kto to.

Jest wręcz urocza, ale jest w niej mała luka, Jinta

Nie było żadnej luki.

Oj kolego, kolego. Mylisz słowa. To nie luka, to zamierzone działanie, takie rzucenie kamyczka, który ciągnie za sobą lawinę.

I tutaj moment, w którym sam się przyznajesz do manipulacji.

No tak Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji - Page 10 Icon_smile Chciałeś, abym zrobił wrażenie mordercy. Teraz Kenji stoisz po jego stronie, ale nie zapominaj, że on  nieoficjalnie, ale jednak głosował na Ciebie.
Wiedzieliśmy, że Kenji jest mordercą.

Po pierwsze nic mu to nie da. Po drugie napisał to specjalnie, żeby wszyscy myśleli, że jest on psychopatą i celowo jako niewinny chce obarczyć siebie.
Wychodzi kolejny sposób na satysfakcję.

misiekmasterq napisał:Jinta

I w tym momencie, twój cel został osiągnięty. Na szczęście nie zagłosował na Kenjego no bo w końcu podwójna satysfakcja.

I jeszcze jedno... Mordercą to Ty nie jesteś, Jinta. Jeżeli wiesz o czym mówię

Tak jak mówiłem, wiedziałem, że to nie Ty jesteś mordercą.

Myślisz, że nie wiem, że celowo stworzyłeś sytuację bez wyjścia? 

Oczywiście było wyjście, ale dawałem Ci złudzenie, że o tym nie wiem.

Na co się nie nabiorę? Albo się gubisz, albo myślisz tak samo, jak ja. Z resztą, werdykt już się zbliża. Misiu ma 3 drogi wyjścia, z czego 2 mi pasują, a o tej jednej nawet nie pomyśli.
Chyba myślę tak samo, ale mi nie zależy na własnej satysfakcji, tylko na zwycięstwie grupy. 

Zobaczymy kto się gubi  Rozgrywka #6 Śmierć niewinnych powodem satysfakcji - Page 10 Icon_twisted Poza tym ma dwa wyjścia z tej sytuacji, żebyśmy MY mieli jakieś szanse.
Tak naprawdę było jedno.

Dla ciebie są 2, dla mnie 3. A "gubienie się" zostało zedytowane.
Dla mnie jest jedno.

I na koniec chciałbym poprosić o nie powtarzanie takich sytuacji. Regulamin zostanie wkrótce zaktualizowany.
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 9:16 pm

Jasne. Smile Nie grałem dla zwycięstwa, a dla grania i satysfakcji. Smile Parę rzeczy się nie zgadza, ale większość jak najbardziej poprawna. Tak jak myślałem, częściowo byliśmy przeciwko sobie, a częściowo współpracowaliśmy, brawo. Było bardzo przyjemnie. Co do "luki": była, ale nie dotyczyła ciebie. Miałeś fart, że wybrałeś str.9, gdzie rzeczywiście luka była, heh. Reszty niezgodności nie chce mi się opisywać, ale nie było ich wiele. Co do satysfakcji, w razie remisu właściwie nie wiedziałem co by się stało, więc trudno powiedzieć, czy to dobra opcja.

Co do zakazu takich sytuacji, to nie jest najlepszy pomysł. Zawężyłoby to pułap możliwości.
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kazuhaki Czw Lut 12, 2015 9:21 pm

Również uważam, że była to jedna z najlepszych gier. Złoty użytkownik się zapowiada king
Momentami trudno mi było Ciebie dogonić.

Oczywiście zapraszamy do zapisywania się do rozgrywki numer 7, którą prawdopodobnie poprowadzi użytkownik!
Kazuhaki
Kazuhaki
Administrator

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jinta Czw Lut 12, 2015 9:23 pm

Użytkownik...? Który?

Jak myślisz Smile
Jinta
Jinta
Super licealista
Super licealista

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 10 z 11 Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: